Bigger! Stronger! Moi-pils!

Meskekaret blir presset til det ytterste.

Etter flere brygginger med relativt lavalko-øl er det spennende å igjen begi seg ut på litt ekstrembrygging. I dag gikk en publikumsfavoritt i kjelen – min take på den berømte Moi-pilsen!

For de uinnvidde – Rød Sterk Moi-pils er opprinnelig laget av Bernt Sandsmark. Inspirert av Stones Arrogant Bastard og Dogfish Heads 120 Minute IPA. Et rødt og fantastisk øl i grenseland mellom en Imperial IPA og en amerikansk Barley Wine. Et fantastisk øl som nesten havnet i vasken… men det er en annen historie.

Bigger!
I dag er det min tur. Små forandringer er gjort til maltbasen – 10kg pale malt og 1kg Special-B – samt jeg er rausere med sukkertilsetningene. Totalt 1,5kg sukker går i ølet fordelt på lys Muscavado, Demerara og Dextrose. Sistnevnte tilsettes direkte i gjæringen. Grunnen til at dette gjøres er for ikke å ta fra gjæren all livsgnist med en gang – samt øvelse til neste ekstrem-øl.

Stronger!
Har også forandret litt på humla. Samme humle benyttes men i økt mengde. 6,66gr. tilsettes hvert 5. minutt. Humleblandingen består av like mengder Chinook, Simcoe og Amarillo. Den stakkars gjæren skal få sitt å stri med, men WLP001 er en arbeidshest. Håper at gjæren klarer strabasene. Gjæren er steppet opp 2 ganger og andre step var så aktivt at det bruste over. Ett nytt rør WLP001 ble tilsatt så jeg håper på det beste. Konker gjæren ut vil jeg tilsette WLP099 eller WLP833 for å tørre ut ølet.

rsmp_2

Fantastisk farge. Akkuratt som den skal være.

Moi-pils!
En meget hektisk bryggedag hvor Murphy lurte i skyggene hele dagen endte med et smil og følgende kjernedata:

OG:1.127
Mengde: 17,5l
Farge: Ræva til Satan

Det var alt for denne gangen, sjekk tilbake senere for mer fra bryggekjelene!

Happy Brewing!

3 thoughts on “Bigger! Stronger! Moi-pils!

  1. Pingback: En Moi-pils til besvær | Black Cat Brewing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s